– Tvil om våpenhvile i Syria

Foto: FreedomHouse

Våpenhvilen i Syria startet i morgentimene. Verdenssamfunnet venter i spenning på hva som blir utfallet. 

Fristen for våpenhvileavtalen i regi av Kofi Annan som er spesialutsending for FN og den arabiske liga har gått ut. Det internasjonale samfunnet er meget beskymret over om Syria vil holde seg til rammene i avtalen. Det har blitt rapportert at det er rolig i Syria i morgentimene, også i provinsene Homs og Hama som har vært under kraftig artilleri den siste tiden. 

Hardere tiltak?

President Obama og Angela Merkel ble enige i en telefonsamtale at det må hardere tiltak til hvis det skal bli en varig fred og begge var beskyrmet over om Assad-regime vil holde seg til den inngåtte avtalen. 

– The President and Chancellor shared the concern that the Assad government was not complying with the terms of the agreement negotiated by Kofi Annan and continued to engage in unacceptable brutality against its own people. They agreed that this underscored the need for the UN Security Council to come together to take more resolute action ifølge en pressemelding fra det hvite hus.

Les alt om våpenhvileavtalen her (aljazeera.com)

Les mer om saken på aljazeera.com

Hillary Clinton om den spente situasjonen i Syria

Steinar Ottesen
Steinar Ottesen er grunnlegger og redaktør av www.politiskenyheter.no. I tillegg til å være utdannet statsviter ved Connecticut State University har jeg valgkamperfaring fra Norge og USA. Steinar er lokalpolitiker og har endelig startet på bokprosjektet sitt som vil bli ferdig om noen få år. E-post: politiskenyheter@gmail.com Telefon: +47 92018107. Twitter: @steinarottesen

Legg igjen en kommentar